Zoete couscous met rode kool en kipfilet
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 300 gram rode kool uit de diepvries
- 1/2 ui
- 135 gram couscous
- 200 gram kipfilet
- 1 appel
- 2 eetlepels olijfolie
- Mespuntje kaneel
Bereidingswijze
1 Bereid de couscous
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 Snijd de ui en de appel
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snijd de ui in stukjes.
Was de appel en snijd deze in kleine blokjes.
3 Kook de rode kool
Doe een bodempje water in een pan en voeg de rode kool hieraan toe.
Zet de pan op laag vuur en verwarm hierin langzaam de rode kool.
Kook deze verder gaar in enkele minuten.
Giet de gare kool af in een vergiet.
4 Bak de ui en de kipfilet
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Voeg de kipfilet toe en bak deze in 15 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten mee.
5 Voeg alles bij elkaar
Voeg de rode kool, appelblokjes en kaneel toe aan de couscous en meng het geheel goed door elkaar.
6 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de couscous op, samen met de kipfilet met ui.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen