Zoete couscous met rode kool en kipfilet

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 300 gram rode kool uit de diepvries
  • 1/2 ui
  • 135 gram couscous
  • 200 gram kipfilet
  • 1 appel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Mespuntje kaneel

Bereidingswijze

1 Bereid de couscous

Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2 Snijd de ui en de appel

Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snijd de ui in stukjes.
Was de appel en snijd deze in kleine blokjes.

3 Kook de rode kool

Doe een bodempje water in een pan en voeg de rode kool hieraan toe.
Zet de pan op laag vuur en verwarm hierin langzaam de rode kool.
Kook deze verder gaar in enkele minuten.
Giet de gare kool af in een vergiet.

4 Bak de ui en de kipfilet

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Voeg de kipfilet toe en bak deze in 15 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten mee.

5 Voeg alles bij elkaar

Voeg de rode kool, appelblokjes en kaneel toe aan de couscous en meng het geheel goed door elkaar.

6 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.
Dien de couscous op, samen met de kipfilet met ui.

Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters