Quinoa salade met mango, zalm en paprika

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 135 gram quinoa
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 limoen
  • 200 gram zalm
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

1 Kook de quinoa

Spoel de quinoa af onder water.
Breng de quinoa met 240 ml water aan de kook met een deksel op de pan.
Draai de vlam laag zodra het water kookt en laat de quinoa nog 15 minuten zachtjes koken.
Giet de quinoa af in een fijne zeef, en spoel nogmaals af onder de koude kraan.
Laat de quinoa 15 minuten rusten in de pan.

2 Bereid de groenten en het fruit voor

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
Haal het vruchtvlees met een lepel uit de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Was de komkommer.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap de zaadlijst er met een lepel uit.
Snijd de komkommer nogmaals doormidden en snijd kleine partjes.
Was de paprika onder de koude kraan.
Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadjes.
Snijd de paprika ook in blokjes.

Het wassen van de groenten kun je samen met je kindje doen

3 Maak de salade

Meng de quinoa, de groenten en de mango blokjes door elkaar.
Breng de salade op smaak met olijfolie en limoensap.

4 Bak de zalm

Snijd de zalm in blokjes.
Vet een bakplaat in en leg de blokjes erop.
Bak de zalm circa 10 minuten in het midden van de oven op 180°C.

5 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.
Verdeel de salade over vier borden en leg op iedere salade een aantal blokjes warme zalm.
Smakelijk eten! Ouders kunnen de salade eventueel wat kruidiger maken door 1 eetlepel ras en hanout (Marokkaanse kruiden melange) door de salade te mengen.

Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen

 

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters