Wortel Hummus Dippers

45 minuten 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 bospeen
  • 1 blik kikkererwten van 400 gram (let op: kies voor een blik zonder toegevoegd zout)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 limoen
  • 1 gele paprika en 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Andere groenten die je kindje lust, om mee te dippen

Bereidingswijze

1 Bereid de groente voor

Was de wortels, komkommer en paprika’s onder koud water.
Schil de wortels.
Snijd de helft grof in blokjes en de andere helft in repen.
Snijd de komkommer en paprika’s in lange repen, bewaar deze koel.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel na met koud water.
Pel de knoflooktenen.

Het wassen van de wortels, komkommer en paprika's kun je samen met je kindje doen

2 Bak de groenten

Leg de blokjes wortel en de tenen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met twee eetlepels olijfolie, versgemalen peper en de komijn zaadjes.
Bak de wortel en knoflook in de oven circa 30 minuten, totdat deze gaar zijn.

3 Maak de wortel hummus

Doe de kikkererwten in een diepe mengkom.
Voeg de geroosterde groenten erbij.
Knijp boven de mengkom de limoen uit, en schenk hier 2 eetlepels olijfolie bij.
Pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte.
Indien nodig, kan er wat water toegevoegd worden.

4 Serveer de Wortel Hummus

Serveer de Wortel Hummus samen met de groenterepen.

Eet smakelijk!

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters