Wortel Hummus Dippers
Ingrediënten
- 1 bospeen
- 1 blik kikkererwten van 400 gram (let op: kies voor een blik zonder toegevoegd zout)
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 1 limoen
- 1 gele paprika en 1 rode paprika
- 1 komkommer
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
- Andere groenten die je kindje lust, om mee te dippen
Bereidingswijze
1 Bereid de groente voor
Was de wortels, komkommer en paprika’s onder koud water.
Schil de wortels.
Snijd de helft grof in blokjes en de andere helft in repen.
Snijd de komkommer en paprika’s in lange repen, bewaar deze koel.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel na met koud water.
Pel de knoflooktenen.
Het wassen van de wortels, komkommer en paprika's kun je samen met je kindje doen
2 Bak de groenten
Leg de blokjes wortel en de tenen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met twee eetlepels olijfolie, versgemalen peper en de komijn zaadjes.
Bak de wortel en knoflook in de oven circa 30 minuten, totdat deze gaar zijn.
3 Maak de wortel hummus
Doe de kikkererwten in een diepe mengkom.
Voeg de geroosterde groenten erbij.
Knijp boven de mengkom de limoen uit, en schenk hier 2 eetlepels olijfolie bij.
Pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte.
Indien nodig, kan er wat water toegevoegd worden.
4 Serveer de Wortel Hummus
Serveer de Wortel Hummus samen met de groenterepen.
Eet smakelijk!