Risotto met groenten en tonijn

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 75 gram kerstomaatjes
  • 135 gram risotto rijst
  • 200 gram tonijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Oregano naar smaak

Bereidingswijze

1 Bereid de risotto volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

Gebruik voor de bereiding van de risotto water in plaats van bouillon.

2 Snijd de courgette, de paprika en de tomaatjes

Was de courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de courgette in kleine blokjes.
Was de paprika’s in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de paprika’s in kleine blokjes.
Was de tomaatjes in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaatjes doormidden.

Het wassen van de courgette, paprika en de tomaatjes kun je samen met je kindje doen

3 Bak de groenten

Verhit een eetlepel olijfolie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de courgette toe en bak deze gedurende 5-10 minuten.
Draai de vlam laag, voeg de tomaatjes en paprika toe en bak het geheel nog enkele minuten.

4 Bak de tonijn

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de tonijn toe en bak deze in ongeveer 5-10 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de tonijn in beetklare stukjes.

5 Maak het gerecht af

Voeg de groenten toe aan de risotto en meng het geheel goed door elkaar.
Voeg oregano toe naar smaak.

6 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.
Dien de risotto op, samen met de tonijn.

Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen

 

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters