Gekke groente-chips

20 minuten 20 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode biet (ongekookt)
  • 1 pastinaak
  • 1 wortel
  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze

1 Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180˚C.

2 Groente voorbereiden

Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de groenten goed en schil de biet en de wortel (met een dunschiller).
Snijd vervolgens alle groentes in zo dun mogelijke plakjes.
Gebruik hiervoor een scherp mesje, kaasschaaf of dunschiller.
Hoe dunner hoe beter!.

Het wassen van de groenten kun je samen met je kindje doen

3 De groentechips bakken

Leg de groenteplakjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze vervolgens met een beetje olijfolie.
Gebruik niet te veel olijfolie, anders worden de chips niet knapperig.
Zet de bakplaat circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Let op dat de groentechips niet te donker worden, dan worden ze bitter.

De plakjes neerleggen en besprenkelen kun je samen met je kindje doen

4 Serveren

Laat de chips goed afkoelen.

Smakelijk eten!

 

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters