Wereldse bloemkool met doperwtjes en kerrie

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 1/2 bloemkool (+/- 350 gram)
  • 150 gram doperwtjes
  • 1/2 ui
  • 135 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Kerriepoeder naar smaak

Bereidingswijze

1 Kook de rijst

Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de rijst toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2 Snijd de bloemkool en ui

Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.
Vind je de roosjes te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.

3 Kook de bloemkool

Vul een kookpan met water en voeg de bloemkool toe.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de bloemkool in ongeveer 10 minuten gaar.
Giet de gare bloemkool af in een vergiet.

4 Kook de doperwten

Vul een kookpan met water en voeg de doperwten toe.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de doperwten en 8 minuten gaar.
  Giet de doperwten af in een vergiet.

5 Bak de kipfilet en groenten

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Voeg de kipfilet toe en bak deze in 15 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten mee.
Voeg de bloemkool, de rijst en de doperwtjes toe en roer het geheel goed door elkaar.
Voeg kerriepoeder toe naar smaak.

6 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.
Dien het gerecht op.

Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters