Rode kool met aardappeltjes en gehaktballetjes
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 300 gram rode kool uit de diepvries
- 200 gram rundergehakt
- 400 gram aardappelen
- 1 appel
- 1 handje rozijntjes (20 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de kookpan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Het wassen van de aardappelen en het vullen van de kookpan kun je samen met je kindje doen
2 Was de appel en snijd deze in kleine reepjes
3 Kook de rode kool
Doe een bodempje water in een pan en voeg de rode kool hieraan toe.
Zet de pan op laag vuur en verwarm hierin langzaam de rode kool.
Kook deze verder gaar in enkele minuten.
Giet de gare kool af in een vergiet.
4 Bak vervolgens de rundergehaktballetjes
Kneed het gehakt en maak er kleine gehaktballetjes van.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
Bak de rundergehaktballetjes rondom in 15 minuten gaar.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de rode kool, aardappelen en gehaktballetjes op.
Strooi de rozijntjes en appelreepjes net voor het opdienen over de rode kool.
Eet smakelijk!