Broccolischotel met worteltjes en kalkoen
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 1 stronk broccoli
- 200 gram wortelen
- 400 gram aardappelen
- 200 gram kalkoenfilet
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de kookpan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of deze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Het wassen van de aardappelen kun je samen met je kindje doen
2 Snijd de broccoli en wortelen
Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde broccoliroosjes.
Snijd vervolgens de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.
Zijn de roosjes te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
Was de wortelen en snijd deze in plakjes.
Steek voor een leuk effect eventueel de plakjes met een geribbelde steker.
3 Kook de broccoli en wortelen
Vul een kookpan met water.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de wortels en broccoli toe, draai de vlam laag en kook de groenten gaar in ongeveer 8 minuten.
Giet de groenten af in een vergiet.
4 Bak de kalkoenfilet
Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.
Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de kalkoenreepjes toe en bak deze gaar.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de broccoli, wortels, aardappelen en kalkoen op.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen