Bloemkool met kers-tomaatjes en gehakt

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 1 kleine bloemkool ( +/- 500 gram)
  • 2 kerstomaten
  • 1/2 ui
  • 400 gram aardappelen
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Nootmuskaat naar recept

Bereidingswijze

1 Kook de aardappelen

Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de kookpan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of deze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

2 Snijd de bloemkool, tomaten en ui

Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.
Vind je de roosjes te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
Was de kerstomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kwarten.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.

Het spoelen van de bloemkool en het wassen van de kerstomaten kun je samen met je kindje doen

3 Kook de bloemkool

Vul een kookpan met water.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de bloemkool toe, draai de vlam laag en kook de bloemkool ongeveer 8 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in een roosje bloemkool om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de bloemkool af in een vergiet.

4 Bak het gehakt en de groenten

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olijfolie.
Voeg het rundergehakt toe en bak het gedurende enkele minuten.
Voeg de ui toe en bak deze mee, totdat het gehakt bruin en gaar is.
Draai de vlam laag, voeg de tomaten en bloemkool toe en bak het geheel gedurende enkele minuten.
Voeg naar smaak nootmuskaat toe.

5 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.
Dien het groentemengsel samen met de aardappelen op.

Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters