Spaghetti­spinnen met tomaten-groentesaus

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 6 porties:

  • 1 extra magere rookworst (300 gram)
  • 210 gram spaghetti
  • 1/2 prei
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 blik tomatenblokjes (let op: kies voor een blik zonder toegevoegd zout)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze

1 Bereid de groenten voor

Was de prei, de courgette en de paprika onder koud water.
Snijd het uiteinde van de prei en verwijder het buitenste blad.
Spoel de prei goed af en snijd deze in kleine stukjes.
Snijd de courgette en de wortel in kleine stukjes.
Verwijder de kroon van de paprika en snijd deze in kleine blokjes.
Pel en pers de knoflook.

2 Bereid de tomaten-groentesaus

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de gesneden prei, courgette, paprika, wortel en knoflook toe en bak het geheel al roerend in 10 minuten zacht en gaar.
Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de Italiaanse kruiden en de peper.
Pureer de groenten met een staafmixer tot een saus.
Breng de saus aan de kook en laat ze nog 5 minuten pruttelen.

3 Maak de spaghetti spinnen

Snijd de rookworst in stukken van 4 cm.
Rijg ongeveer 10 ongekookte slierten spaghetti door iedere plak worst.
Zet een grote pan met ruim water en een snufje zout op hoog vuur en breng aan de kook.
Zet alle spaghetti spinnen rechtop in het kokende water.
Als de spaghetti zacht wordt, kun je de spinnen met een lepel langzaam in het kokende water duwen.
Kook de spinnen in 15 minuten gaar en giet ze daarna af in een vergiet.

Het rijgen van de ongekookte slierten spaghetti kun je samen met je kindje doen

4 Tafel dekken en opdienen

Dek het tafel.
Schep de saus over de borden heen.
Verdeel de spaghetti spinnen met een tang over de saus.

Eet smakelijk!

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters