Prinsessenboontjes met rijst, perzik en gehakt
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 350 gram sperziebonen
- 1 ui
- 135 gram zilvervliesrijst
- 200 gram rundergehakt
- ½ blik perziken
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1 Kook de rijst
Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de rijst toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 Snijd de sperziebonen, ui en perziken
Was en dop de sperziebonen en snijd deze doormidden.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.
Laat de perziken uitlekken en snijd deze in kleine stukjes.
Het wassen en schoonmaken van de groenten kun je samen met je kindje doen
3 Kook de sperziebonen
Vul een kookpan met water en voeg de boontjes toe.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.
Giet de sperziebonen af in een vergiet.
4 Bak vervolgens het gehakt en de ui
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie.
Voeg het rundergehakt toe en bak bijna gaar.
Draai de vlam laag, voeg de ui toe en bak de ui nog enkele minuten mee.
Voeg de perziken, het gehakt en de ui toe aan de gekookte sperziebonen.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de rijst en het bonenmengsel op.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen