Prinsessen­boontjes met rijst, perzik en gehakt

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 350 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 135 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram rundergehakt
  • ½ blik perziken
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

1 Kook de rijst

Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de rijst toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2 Snijd de sperziebonen, ui en perziken

Was en dop de sperziebonen en snijd deze doormidden.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.
Laat de perziken uitlekken en snijd deze in kleine stukjes.

Het wassen en schoonmaken van de groenten kun je samen met je kindje doen

3 Kook de sperziebonen

Vul een kookpan met water en voeg de boontjes toe.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.
Giet de sperziebonen af in een vergiet.

4 Bak vervolgens het gehakt en de ui

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie.
Voeg het rundergehakt toe en bak bijna gaar.
Draai de vlam laag, voeg de ui toe en bak de ui nog enkele minuten mee.
Voeg de perziken, het gehakt en de ui toe aan de gekookte sperziebonen.

5 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.
Dien de rijst en het bonenmengsel op.

Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen

 

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters