Feestelijk stoofpotje met kalkoen, worteltjes en tomaat
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 150 gram wortelen
- 100 gram champignons
- 50 gram doperwten
- 2 tomaten
- 400 gram aardappelen
- 200 gram kalkoenfilet
- 2 eetlepels olijfole
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe ze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Het wassen van de aardappelen en het vullen van het pannetje met water kun je samen met je kindje doen
2 Snijd de wortel, de tomaten en de champignons in kleine stukjes
Was de wortelen en snijd deze in stukjes van een centimeter.
Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
3 Kook, terwijl de aardappelen koken, de wortelen en doperwten
Vul een kookpan met water.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de wortels toe, draai de vlam laag en kook de wortelen gedurende 5 minuten.
Voeg de doperwten toe en kook het geheel in ongeveer 10 minuten gaar.
Giet de groenten af in een vergiet.
4 Bak intussen de kalkoenfilet, de tomaat en de champignons
Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.
Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de kalkoenreepjes toe en bak deze totdat ze gaar zijn.
Voeg de tomaat en de champignons toe en bak het geheel gedurende 8 minuten.
5 Mengen
Meng het kalkoen-groentemengsel met de wortelen, de doperwtjes en de stukjes aardappel.
6 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel dien het feestelijk winterstoofpotje op.
Eet smakelijk!