Vegetarische groenteburger met superworteltjes en aardappelpuree
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 250 gram wortelen
- 150 gram doperwten
- 400 gram aardappelen
- 4 groenteburgers
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 ml Nutrilon Dreumesmelk of Peutermelk
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of deze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
2 Snijd de wortelen
Was de wortelen en snijd deze in frieten.
Het wassen van de wortels kun je samen met je kindje doen
3 Kook de wortelen en doperwten
Vul een pan met water.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de doperwten en wortels toe, draai de vlam laag en kook de wortelen en doperwten in ongeveer 8 minuten gaar.
Giet de groenten af in een vergiet.
4 Bak de groenteburger
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Draai het vuur naar middelhoog en bak de groenteburger goudbruin en gaar.
5 Stamp de aardappelen aan
Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.
6 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de wortelfrietjes, doperwten, aardappelpuree en groenteburger op en creatieve manier op.
Het dekken van de tafel kun je met je kindje doen