Rijst met rundvlees, boontjes en tomaten
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 4 grote tomaten
- 200 gram sperziebonen
- 1/2 ui
- 135 gram zilvervliesrijst
- 200 gram runderreepjes
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1 Kook de rijst
Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de rijst toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 Snijd de tomaten, sperziebonen en ui
Was een tomaat in koud water, verwijder het kroontje en snijd de tomaat in kleine blokjes.
Snijd het kapje van de overige 4 tomaten en hol de tomaten uit met een lepel of mesje.
Was en dop de sperziebonen en snijd deze doormidden.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.
Het wassen van de tomaten en sperziebonen kun je samen met je kindje doen
3 Kook de sperziebonen
Vul een kookpan met water en voeg de boontjes toe.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.
Giet de sperziebonen af in een vergiet.
4 Bak de runderreepjes en de groenten
Verhit de olijfolie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de runderreepjes toe en bak deze gaar.
Voeg de ui en de tomatenblokjes toe en bak het geheel gedurende enkele minuten.
Voeg de sperziebonen toe.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Vul de tomaten met het groente-rundsmengsel en serveer de rijst en het overige deel van het mengsel erbij.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen