Ratatouille met rijst, tomaat en ei

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • ½ courgette
  • 2 tomaten
  • ½ aubergine
  • 135 gram zilvervliesrijst
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

1 Kook de rijst

Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de rijst toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2 Snijd de tomaten, de aubergine en de courgette

Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes.
Was de aubergine en courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd beiden in kleine blokjes.

Het wassen van de groenten kun je samen met je kindje doen

3 Bak de groenten

Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de aubergine en courgette toe en bak deze in 15 minuten gaar.
Draai de vlam laag, voeg de tomaat toe en bak deze enkele minuten mee.

4 Kook de eieren

Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de eieren toe en kook deze in 10 minuten hard.
Laat de eieren schrikken onder koud water.
Pel de eieren en snijd deze verticaal door de helft.

5 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.
Dien de ratatouille, de rijst en het ei op.

Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters