Bloemetje ei

10 minuten 10 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 4 eieren
  • 1 paprika: rood, geel of groen
  • 12 mini groene asperges (+/- 250 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

1 Bereid de groenten voor

Was de paprika onder koud water en snijd deze in ringen van circa 1cm dikte.
Snijd 1cm van de onderkant van de asperges.

Het wassen kun je samen met je kindje doen

2 Blancheer de asperges

Zet een kookpan met water op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en voeg de asperges toe.
Kook de asperges in ongeveer 7 minuten beetgaar.
Ze mogen best wel nog een beetje 'bite' hebben!.

3 Bak de bloemetjes

Verhit de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur.
Voeg de paprika ringen toe en bak ze gedurende 1 minuut aan één kant.
Draai de ringen om en breek voorzichtig één ei in elke ring.
Draai het vuur wat lager en zet een deksel op de pan.
Bak de eieren in circa 4 minuten gaar.

4 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.
Maak de bloemetjes af op het bord.
Leg voorzichtig met een spatel één bloem op elk bord.
Maak de bloem af met de uitgelekte asperges.

Het tafel dekken kun je samen met je kindje doen

 

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters

Gerelateerde recepten

wortel-hummus-dippers

Wortel Hummus Dippers

/content/dam/sn/local/bnl/consumer/sitecore-assets-migrated/foryou2/8-tools/recipe-generator/headers/wortel-hummus-dippers.jpg

45

Ingrediënten

  • 1 bospeen
  • 1 blik kikkererwten van 400 gram (let op: kies voor een blik zonder toegevoegd zout)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 limoen
  • 1 gele paprika en 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Andere groenten die je kindje lust, om mee te dippen

Bereidingswijze

1 Bereid de groente voor

Was de wortels, komkommer en paprika’s onder koud water.
Schil de wortels.
Snijd de helft grof in blokjes en de andere helft in repen.
Snijd de komkommer en paprika’s in lange repen, bewaar deze koel.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel na met koud water.
Pel de knoflooktenen.

Het wassen van de wortels, komkommer en paprika's kun je samen met je kindje doen

2 Bak de groenten

Leg de blokjes wortel en de tenen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met twee eetlepels olijfolie, versgemalen peper en de komijn zaadjes.
Bak de wortel en knoflook in de oven circa 30 minuten, totdat deze gaar zijn.

3 Maak de wortel hummus

Doe de kikkererwten in een diepe mengkom.
Voeg de geroosterde groenten erbij.
Knijp boven de mengkom de limoen uit, en schenk hier 2 eetlepels olijfolie bij.
Pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte.
Indien nodig, kan er wat water toegevoegd worden.

4 Serveer de Wortel Hummus

Serveer de Wortel Hummus samen met de groenterepen.

Eet smakelijk!

sn:sn-bel/nutriciababy/nl_be/recipes/voor-mijn-kindje/12+-maanden
sn:sn-bel/nutriciababy/nl_be/recipes/ingredienten/overig
sn:sn-bel/nutriciababy/nl_be/recipes/ingredienten/vega