Stoofschotel met kip, ananas en boontjes
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 200 gram kipfilet
- 1/2 ui
- 50 gram ananasstukjes (vers of uit blik)
- 400 gram sperziebonen
- 400 gram aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- 200 ml kokosmelk
Bereidingswijze
1 Bak de kipfilet met de ui
Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Pel de ui en snijd deze in grove stukken.
Verhit de olie in een ruime braadpan op hoog vuur en fruit de ui.
Meng de kipfilet met het kerriepoeder en bak de kip rondom gaar.
2 Snijd de aardappelen en sperziebonen
Snijd de aardappelen in partjes en was ze met koud water.
Was de sperziebonen in koud water, dop de boontjes en halveer deze.
Het wassen van sperziebonen kun je samen met je kindje doen
3 Bereid de stoofschotel
Blus de kip af met de kokosmelk.
Voeg de aardappelstukjes toe en plaats de deksel op de pan.
Stoof de aardappelen en de kip ongeveer 20 minuten.
Prik de aardappelstukjes met een vork om te zien of het goed gekookt is.
Voeg de sperziebonen toe en laat deze nog 10 minuten mee garen in de kokosmelk.
Meng als laatste de ananasstukjes erdoorheen.
4 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Verdeel de stoofschotel over 4 borden.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen