Pasta met wortelpuree en zalm
20
minuten
Ingrediënten
Voor 1 portie:
- 125 gram wortel (of een 4 maanden potje Olvarit wortel)
- 20 gram zalm
- 50 gram witte pasta (bv spaghetti)
- verse basilicum
Bereidingswijze
1 Kook de pasta
Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Draai de vlam laag, voeg de pasta toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 Klaarmaken van de wortel
Was en schil de wortels.
Snijd de wortels in stukjes (in plakjes van een halve centimeter).
Je kunt de wortel makkelijk zelf klaarmaken of je kunt een potje Olvarit gebruiken.
3 Stoom de worteltjes en de vis gaar
De wortelen in 15 minuten en de vis in 10 minuten.
Controleer of alles goed gaar is door er met een scherp mes in te prikken.
De zalm is gaar wanneer deze licht rose, vlokkig en stevig is.
4 Snijd de basilicum fijn
5 Prak de gestoomde worteltjes, basilicum, vis en pasta door elkaar
6 Als het hapje wat droog is, kun je altijd een theelepel kookvocht toevoegen
Eet smakelijk!