Pasta met wortelpuree en zalm

20 minuten 20 minuten

Ingrediënten

Voor 1 portie:

  • 125 gram wortel (of een 4 maanden potje Olvarit wortel)
  • 20 gram zalm
  • 50 gram witte pasta (bv spaghetti)
  • verse basilicum

Bereidingswijze

1 Kook de pasta

Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Draai de vlam laag, voeg de pasta toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2 Klaarmaken van de wortel

Was en schil de wortels.
Snijd de wortels in stukjes (in plakjes van een halve centimeter).
Je kunt de wortel makkelijk zelf klaarmaken of je kunt een potje Olvarit gebruiken.

3 Stoom de worteltjes en de vis gaar

De wortelen in 15 minuten en de vis in 10 minuten.
Controleer of alles goed gaar is door er met een scherp mes in te prikken.
De zalm is gaar wanneer deze licht rose, vlokkig en stevig is.

4 Snijd de basilicum fijn

5 Prak de gestoomde worteltjes, basilicum, vis en pasta door elkaar

6 Als het hapje wat droog is, kun je altijd een theelepel kookvocht toevoegen

Eet smakelijk!