Schotel met hummus van doperwten en groentjes

40 minuten 40 minuten

Ingrediënten

Voor 1 portie:

  • 35 gram ongezouten kikkererwten uit blik
  • 50 gram aardappel (grootte van een ei ongeveer)
  • 35 gram ongezouten doperwten uit blik
  • 40 gram prei
  • 40 gram venkel
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels citroensap

Bereidingswijze

1 Verwarm de over voor op 180 °C

2 Schil, was en snijd de aardappel in kleine stukken

Doe de stukjes in een kookpan.
Vul de kookpan met koud water tot de stukjes aardappel net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappel gaar in 20 minuten.
Giet de gare aardappel stukjes af in een vergiet.

3 Was de kikkererwten en doperwten

4 Mix de doperwten, kikkererwten en peterselie samen met de citroensap tot een glad mengsel

5 Schil, was en snijd de prei en venkel in kleine stukjes

Bak deze in olijfolie tot ze zacht worden (ongeveer 7-8 minuten) op een middelhoog vuur.
Mix vervolgens de groentjes tot een puree.

6 Plet de aardappel en verspreid het in het bordje/ kommetje van je kind

7 Strooi de groentepuree over de aardappel. Giet vervolgens de hummus bovenop.

Werk af met een beetje peterselie als je dit wenst.

8 Vanaf 12 maanden kan je de aardappel en groentjes in stukjes laten. Je kan dan ook voor meer/andere kruiden en specerijen gaan zoals peper, nootmuskaat, tijm, enz. !

je kan het recept ook verdubbelen en 2 porties maken voor de volgende dag.