Pasta met kip, minipompoen en kaas
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 1 kleine pompoen
- 1 ui
- 135 gram pasta, fusilli tricolore
- 200 gram kipfilet
- 40 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1 Kook de pasta
Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Draai de vlam laag, voeg de pasta toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 Snijd de pompoen en de ui
Was de pompoen met koud water.
Snijd de pompoen in tweeën en schep de zaden eruit met een lepel.
Snijd de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.
Pel de ui en snijd de ui in halve ringen.
3 Bak de pompoen
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de pompoenstukjes op een bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie.
Plaats de bakplaat vervolgens boven in de oven.
Bak de pompoen in ongeveer 20 minuten gaar.
Draai de pompoenblokjes halverwege om.
4 Bak de kipfilet
Snijd de kipfilet in smalle repen.
Verhit een eetlepel olijfolie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de gesneden ui toe en bak deze enkele minuten.
Voeg vervolgens de kipfiletreepjes toe en bak het geheel gaar.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Meng de pompoen, de ui, de pasta en de kipfilet, en dien het geheel op.
Strooi wat geraspte kaas over de maaltijd.
Het dekken van de tafel en het strooien van de kaas kun je samen met je kindje doen