Herfstpompoensoep
Ingrediënten
Voor 2 porties:
- 1/4 pompoen
- 1 wortel
- 1 opscheplepel doperwten (50 gram)
- 1 ui
- 100 gram aardappelen
- 2 sneetjes bruin brood
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 ml water
- 4 eetlepels magere kwark
Bereidingswijze
1 Snijd de pompoen, de wortel, de ui en de aardappelen
Was de pompoen met koud water.
Snijd de pompoen in tweeën en schep de zaden eruit met een lepel.
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.
Schil de wortel en snijd deze in stukjes.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
Was de aardappelen in koud water.
Het wassen van de groenten kun je samen met je kindje doen
2 Bak de groenten en aardappelen in een soeppan
Zet een soeppan op hoog vuur en voeg olie toe.
Bak de pompoen, de aardappelen en de wortel 10 minuten aan.
Voeg de gesneden ui toe en bak deze nog enkele minuten mee.
3 Kook de groenten voor de soep
Voeg 400 ml heet water aan de groenten toe om ze volledig onder water te zetten.
Zet de pan op hoog vuur en breng het weer aan de kook.
Draai de vlam laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
4 Pureer de soep
Haal de pan van het vuur als de groenten zacht zijn en pureer de groenten met de staafmixer tot een gladde soep.
Als de soep te dik is, kan je nog wat extra water toevoegen.
Rooster het brood en snijd/steek het eventueel in een leuke vorm.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel en dien de soep en het brood op.
Eet smakelijk!.
Het tafel dekken kun je samen met je kindje doen