Aardappelpaddenstoeltjes met rundsstoofvlees en bloemkool
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 200 gram runderstoofvlees
- 1 ui
- 1 laurierblaadje
- 1 teen knoflook
- 1 kleine bloemkool (+/- 600 gram)
- 4 eetlepels rozijntjes
- 400 gram roseval aardappelen (of aardappelen met een rode schil)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel boter
- 250 ml water
Bereidingswijze
1 Gaar het stoofvlees
Verhit de olijfolie op hoog vuur in een ruime braadpan.
Bak het stoofvlees rondom bruin in 5 minuten.
Pel de ui en snijd deze in halve ringen.
Pel de knoflook en hak deze in grove stukken.
Voeg de ui en knoflook toe aan het vlees en bak 2 minuten mee.
Voeg het laurierblaadje en de azijn toe en blus af met 250 ml water.
Plaats een deksel op de pan en stoof het stoofvlees gaar in ongeveer 1,5 uur.
Roer het stoofvlees om na 45 minuten stoven.
2 Kook de aardappelen
Was de aardappelen en snijd ze in tweeën.
Druk een appelboor aan de platte kant en in het midden van de aardappel ongeveer 1 tot 2 cm in de aardappel.
Draai met een klein mesje aan de buitenkant van de aardappel rond de appelboor.
Draai de boor voorzichtig uit de aardappel zodat je een soort steeltje krijgt.
Kook de aardappelen in ca.
20 minuten gaar in kokend water.
3 Kook de bloemkool
Snijd kleine roosjes van de bloemkool en was deze in koud water.
Breng een ruime kookpan met water aan de kook en kook de roosjes beetgaar in ongeveer 10 minuten.
Voeg de laatste minuut de rozijntjes toe.
Giet de bloemkool en rozijnen af in een vergiet.
Smelt de boter in de pan en meng de bloemkool met de rozijntjes door de boter.
Voeg nootmuskaat toe naar smaak.
Je kindje kan de bloemkoolroosjes wassen
4 Dek de tafel
Leg op ieder bord 2 paddenstoeltjes, enkele bloemkoolroosjes met rozijnen en het stoofvlees.
Eet smakelijk!