Vissticks met Kool ‘n Piep
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 200 gram verse kabeljauw
- 3 eetlepels bloem
- 1 ei, losgeklopt
- 2 sneetjes oud brood
- 400 gram aardappelen
- 1/2 groene kool
- 1 theelepel oregano
- Klontje boter
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af in een vergiet.
Doe de aardappelen weer terug in de pan, voeg de boter toe en stamp fijn.
2 Kook de groene kool
Snijd de helft van de kool in fijne stukken.
Kook de kool in ongeveer 5 minuten gaar in een kookpan met water.
Giet de kool af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Voeg de kool aan de aardappelen toe en breng op smaak met peper.
Roer alles goed door elkaar.
Zet het mengsel van aardappelen en kool in de koelkast om te laten afkoelen.
3 Bak de vissticks
Snijd de kabeljauw in lange vingers.
Maal het brood in een keukenmachine fijn, voeg de oregano en wat peper naar smaak toe.
Kluts het ei.
Zet drie borden neer: een met bloem, een met het geklutste ei en een met het broodkruim.
Haal de repen kabeljauw door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door het kruim heen om een egale laag te maken.
Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur.
Bak de vissticks rondom in circa 7 minuten goudbruin.
Het doorhalen van de repen kabeljauw kun je samen met je kindje doen
4 Bak de Kool ’n Piep
Kneed met je handen het afgekoelde aardappelmengsel tot worsten en wentel deze door een eetlepel bloem.
Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur.
Bak de aardappel sticks om en om in 4 minuten per kant goudbruin.
5 Tafel deken en opdienen
Dek de tafel.
Serveer de Vis Sticks samen met de Kool ’n Piep.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen