Curry van bloemkool, mango en gemalen cashewnoten

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 3 porties:

  • 300 gram bloemkool
  • 200 gram zoete aardappel
  • 40 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 mango
  • Eventueel kerrie of paprikapoeder*

Bereidingswijze

1 Was en snijd de bloemkool, schil en snijd de zoete aardappel en mango in kleine stukjes

2 Maak de cashewnoten fijn met bijvoorbeeld een blender of keukenmachine

Je kunt ze eventueel ook heel fijn maken met een vijzel of deegroller (tot poeder).

3 Stoom of kook de bloemkool en zoete aardappel in ongeveer 20 minuten

Voeg eventueel de mango de laatste paar minuten toe mocht deze te hard zijn.

4 Pureer de mango, bloemkool en zoete aardappel en maak eventueel wat gladder met wat extra kookvocht

Voeg tot slot de gemalen cashewnoten toe.

* Vanaf 8 maanden kun je ook een snufje kerrie of paprikapoeder toevoegen voor meer smaak. Daarnaast kun je de structuur grover houden.