Curry van bloemkool, mango en gemalen cashewnoten
30
minuten
Ingrediënten
Voor 3 porties:
- 300 gram bloemkool
- 200 gram zoete aardappel
- 40 gram ongezouten cashewnoten
- 1 mango
- Eventueel kerrie of paprikapoeder*
Bereidingswijze
1 Was en snijd de bloemkool, schil en snijd de zoete aardappel en mango in kleine stukjes
2 Maak de cashewnoten fijn met bijvoorbeeld een blender of keukenmachine
Je kunt ze eventueel ook heel fijn maken met een vijzel of deegroller (tot poeder).
3 Stoom of kook de bloemkool en zoete aardappel in ongeveer 20 minuten
Voeg eventueel de mango de laatste paar minuten toe mocht deze te hard zijn.
4 Pureer de mango, bloemkool en zoete aardappel en maak eventueel wat gladder met wat extra kookvocht
Voeg tot slot de gemalen cashewnoten toe.
* Vanaf 8 maanden kun je ook een snufje kerrie of paprikapoeder toevoegen voor meer smaak. Daarnaast kun je de structuur grover houden.