Powerrr paprika

15 minuten 15 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 2 rode paprika's
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 135 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram kipfilet
  • 40 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

1 Kook de rijst

Vul een kookpan met ruim water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de rijst toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2 Was en snijd de paprika's, de ui en de spinazie

Was de paprika's in koud water.
Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika's vervolgens in de breedte doormidden.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.
Was de spinazie in koud water.

3 Bak de ui, de kipfilet en de spinazie

Snijd de kipfilet in smalle repen.
Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de kipreepjes toe en bak deze gaar.
Voeg de ui en spinazie toe en bak het geheel gedurende enkele minuten, totdat de spinazie volledig geslonken is.

4 Vul de paprika's

Voeg de gekookte rijst toe aan de kipfilet en groenten, en roer het geheel goed door elkaar.
Schep het mengsel in de paprika helften tot deze volledig gevuld zijn.

5 Bak het gerecht in de oven

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Zet de gevulde paprika’s in een ingevette ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas over het geheel.
Zet de ovenschaal in de oven en bak de paprika’s ongeveer 15-20 minuten, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.

Het strooien van de kaas kun je samen met je kindje doen

Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.
Dien de gevulde paprika’s op.

Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen

 

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters