Zotte lente-andijviestamppot met maïs en gehakt
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 300 gram andijvie
- 1 opscheplepel maïs (50 gram)
- 1/2 rode paprika
- 400 gram aardappelen
- 200 gram rundergehakt
- 50 gram ananas (vers of uit blik)
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 ml halfvolle melk
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of deze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Het wassen van de aardappelen en het vullen van de pan kun je samen met je kindje doen
2 Kook de maïs
Doe de maïs in een pan en vul de pan met koud water tot de maïs net onder water staat.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de maïs ongeveer 3 minuten.
Giet de maïs af in een vergiet.
3 Snijd de paprika en ananas
Was de paprika in koud water, verwijder het kroontje en snijd de paprika in kleine blokjes.
Laat de ananas uitlekken en snijd de ananas in kleine stukjes.
4 Was de andijvie in koud water
Was de andijvie in koud water.
5 Bak het gehakt en de paprika
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olijfolie.
Voeg het rundergehakt toe en bak het gedurende enkele minuten.
Voeg de paprika toe en bak het geheel, totdat het gehakt bruin en gaar is.
6 Stamp de aardappelen aan
Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.
7 Maak de stamppot
Voeg de andijvie, paprika, maïs en ananas toe aan de aardappelpuree en schep alles goed door elkaar.
Voeg als laatste het rundergehakt toe.
8 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de andijviestamppot op.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen