Piccolo pizza’s

20 minuten 20 minuten

Ingrediënten

Voor 6 porties:

  • 1 courgette
  • 250 gram kerstomaten
  • 1 gele paprika
  • 2 bosuitjes
  • 150 gram mini mozzarella bolletjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

1 Bereid de groenten voor

Was de kerstomaten en doe deze in een boterhamzakje.
Pers de tomaten stuk om al het sap en de zaadjes eruit te krijgen.
Snijd de tomaten in kleine stukjes.
Was de paprika onder koud water, verwijder het kroontje en snijd de paprika in kleine blokjes.
Was de bosui in koud water, snijd het uiteinde eraf en verwijder de buitenste blaadjes.
Snijd de bosui in dunne ringen.
Was de courgette en snijd deze in 1 cm dikke plakjes.

2 Gril de courgette

Verhit een grillpan met de olijfolie op middelhoog vuur.
Grill de plakjes courgette ongeveer 2 minuten per kant.

3 Beleg de pizza's

Leg de courgetteplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Giet de mozzarellabolletjes af en scheur ze in stukjes.
Beleg de plakjes met de gescheurde mozzarella, stukjes tomaat, blokjes paprika en als laatste de bosui.

Het beleggen van de pizza's kun je samen met je kindje doen

4 Bak de pizza's

Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
Bak de piccolo pizza’s circa 8 minuten op 180 graden Celsius totdat de mozzarella is gesmolten.

5 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.
Dien de Piccolo Pizza’s op.
Bon Apetitto!.

Serveer met 1-2 volkoren boterhammen per portie voor een volwaardige lunch

 

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters