Rodekoolstamppot met kabeljauw
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 300 gram rode kool uit de diepvries
- 1 ui
- 400 gram aardappelen
- 200 gram kabeljauw
- 1 appel
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 ml halfvolle melk
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of deze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Het wassen van de aardappelen en het vullen van de kookpan kun je samen met je kindje doen
2 Snijd de appel en de ui
Was de appel en snijd deze in kleine reepjes.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snijd de ui in ringen.
3 Kook de rode kool
Doe een bodempje water in een pan en voeg de rode kool hieraan toe.
Zet de pan op laag vuur en verwarm hierin langzaam de rode kool.
Kook deze verder gaar in enkele minuten.
Giet de gare kool af in een vergiet.
4 Bak de kabeljauw en ui
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Bak de kabeljauw in ongeveer 8 minuten gaar op middelhoog vuur.
Draai de vlam laag en voeg de ui toe.
Bak het geheel nog 2 minuten.
Snijd de kabbeljauw in beetklare stukken.
5 Maak de stamppot
Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.
Voeg de rode kool, de ui en de appelreepjes aan de aardappelpuree toe.
Schep alles goed door elkaar.
6 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de rodekoolstamppot en de kabeljauw op.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen