Pastaschelpjes met tonijn en zonnige tomaat
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 2 tomaten
- 1/2 courgette
- 1 opscheplepel doperwten (50 gram)
- 1 opscheplepel wortels (50 gram)
- 140 gram pasta, bijvoorbeeld schelpjes
- 200 gram tonijnmoot
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1 Kook de pasta
Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Draai de vlam laag, voeg de pasta toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 Snijd de tomaten, courgette en wortelen
Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in reepjes.
Was de courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de courgette in kleine blokjes.
Was de wortels en snijd deze in stukjes.
Het wassen van de groenten kun je samen met je kindje doen
3 Kook de wortelen en de courgette
Vul een kookpan met water en voeg de stukjes wortel en courgette toe.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de groenten in ongeveer 10 minuten gaar.
Giet de groenten af in een vergiet.
4 Kook de doperwten
Vul een kookpan met water en voeg de doperwten toe.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de doperwten en 5-8 minuten gaar.
Giet de doperwten af in een vergiet.
5 Bak vervolgens de tonijn
Zet een grillpan of koekenpan op hoog vuur en verhit hierin de olie.
Voeg de tonijn toe en bak deze in 4-6 minuten gaar.
6 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de doperwten, courgette, wortels, pastaschelpjes en tonijn op.
Snijd de tonijn in kleine stukjes en strooi als laatste de tomatenblokjes over de maaltijd.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen