Mediteraanse quinoa schotel
Ingrediënten
Voor 1 portie:
- 15g Quinoa
- 50g Courgette
- 50g Aubergine
- 45g Paprika
- 50g Kikkererwten uit blik
- 50g Tomatenpulp, zonder toegevoegd zout
- 5g Olijf olie
- Lookpoeder
- Oregano
- Peterselie
Benodigdheden:
- een kookpan
Bereidingswijze
1 Snijd de groenten
Was en schil de aubergine, courgette en paprika.
Snijd deze in kleine, beetklare gelijke stukjes.
2 Water koken
Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.
3 Groenten laten sudderen
Plaats een pan op een middelhoog vuur en leg de versneden groenten samen met 200 ml water en de tomatenpulp in de pan.
Laat gedurende 20 minuten sudderen.
4 Kikkererwten toevoegen
Voeg de kikkererwten de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
5 Quinoa toevoegen
Voeg de quinoa toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).
6 Mengen
Meng de afgegoten quinoa, de groenten en de kikkererwten.
Voeg de olie toe.
7 Kruiden toevoegen
Kruid af met peterselie, oregano en een snufje lookpoeder.
8 Maaltijd laten afkoelen
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.