Herfstbulgur met linzen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 30g Linzen uit blik
- 10g Bulgur
- 55g Champignons
- 100g Venkel
- 5g Olijf olie
- 1/2 blaadje Laurier
- Bonenkruid
Benodigdheden:
- een kookpan
Bereidingswijze
1 Snijd de groenten
Was en schil de venkel en champignons, en snijd deze in kleine gelijke stukjes.
2 Water koken
Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.
3 Groenten laten sudderen
Plaats een pan op een middelhoog vuur en leg de versneden venkel samen met 200 ml water en de laurier in de pan.
Laat gedurende 15 minuten sudderen.
4 Champignons, bonenkruid en linzen toevoegen
Voeg de champignons, het bonenkruid en de linzen de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.
De venkel en champignons zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
5 Bulgur toevoegen
Voeg de bulgur toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).
6 Groenten blenden
Blend de venkel, champignons, linzen en bulgur met een vork en voeg de olie toe.
7 Laurierblaadje verwijderen
Verwijder het laurierblaadje voor je de maaltijd aan je kleintje geeft.
8 Maaltijd laten afkoelen
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.