Herfstbulgur met linzen

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 30g Linzen uit blik
  • 10g Bulgur
  • 55g Champignons
  • 100g Venkel
  • 5g Olijf olie
  • 1/2 blaadje Laurier
  • Bonenkruid

Benodigdheden: 

  • een kookpan

Bereidingswijze

1 Snijd de groenten

Was en schil de venkel en champignons, en snijd deze in kleine gelijke stukjes.

2 Water koken

Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.

3 Groenten laten sudderen

Plaats een pan op een middelhoog vuur en leg de versneden venkel samen met 200 ml water en de laurier in de pan.
Laat gedurende 15 minuten sudderen.

4 Champignons, bonenkruid en linzen toevoegen

Voeg de champignons, het bonenkruid en de linzen de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.
De venkel en champignons zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.

5 Bulgur toevoegen

Voeg de bulgur toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).

6 Groenten blenden

Blend de venkel, champignons, linzen en bulgur met een vork en voeg de olie toe.

7 Laurierblaadje verwijderen

Verwijder het laurierblaadje voor je de maaltijd aan je kleintje geeft.

8 Maaltijd laten afkoelen

Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.