Aziatische linzen quinoa

Ingrediënten

Voor 1 portie:

  • 10g Quinoa
  • 50g Linzen uit blik
  • 75g Courgette
  • 90g Tomatenpulp, zonder toegevoegd zout
  • 10g Sjalot
  • 5g Olijf olie
  • 10g Kokosnootmelk uit blik
  • Mild curry poeder
  • Peterselie

Benodigdheden:

  • een kookpan

Bereidingswijze

1 Snijd de groenten

Was en schil de sjalot en courgette.
Snijd deze in kleine, beetklare gelijke stukjes.

2 Water koken

Zet een pan met water op en breng dit aan de kook.

3 Groenten stoven

Plaats een pan op een middelhoog vuur en stoof de sjalot en courgetteblokjes aan in een theelepel olijfolie.
Laat gedurende 5 minuten aanstoven.

4 Linzen, kokosmelk en tomatenpulp toevoegen

Voeg de linzen, een scheutje kokosmelk en tomatenpulp toe en laat deze 10 minuten mee sudderen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.

5 Quinoa koken

Voeg de quinoa toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).

6 Quinoa toevoegen

Voeg de quinoa toe aan de groenten en linzen.

7 Kruiden toevoegen

Snipper de peterselie fijn.
Kruid het gerecht af met een de peterselie en mild currypoeder.

8 Maaltijd laten afkoelen

Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.