Hemelse pasta met spruitjes en tomatensaus

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 150 gram spruitjes
  • 200 gram tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 130 gram pasta, bijvoorbeeld penne
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Basilicum naar smaak

Bereidingswijze

1 Kook de pasta

Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Draai de vlam laag, voeg de pasta toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2 Snijd de tomaten en ui

Was de tomaten in koud water en verwijder de kroontjes en zaadlijsten.
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

Het wassen van de tomaten kun je samen met je kindje doen

3 Kook de spruitjes

Was de spruitjes in koud water en snijd de onderkant eraf.
Snijd de spruitjes doormidden.
Vul een pan met water en voeg de spruitjes toe.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de spruitjes gaar in ongeveer 10 minuten.
Giet de spruitjes af in een vergiet.

4 Bereid de tomatensaus

Zet een roerbakpan op middelhoog vuur en verhit hierin een eetlepel olie.
Voeg de knoflook en de gesnipperde ui toe en fruit deze.
Voeg de stukjes tomaat toe en gaar deze gedurende 10 minuten, totdat de tomaat zacht gekookt is.
Vind je de stukken tomaat te groot? Prak de saus dan met een vork.
Voeg basilicum toe naar smaak.

5 Bak vervolgens het gehakt

Zet een bakpan op hoog vuur en verhit hierin een eetlepel olie.
Voeg het gehakt toe en bak dit tot het bruin en gaar is.

6 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.
Dien de pasta op, met hier bovenop de tomatensaus, het gehakt en de spruitjes.

Eet smakelijk!

 

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters