Gegrilde groenten met tofu

75 minuten 75 minuten

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rode Paprika
  • 2 Kookbuiltjes rijst naar keuze
  • 1 gele Paprika
  • 1 kleine Courgette
  • 1 kleine Aubergine
  • 1 kleine Venkel
  • 500 g Tofu
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 Sjalot
  • 4 eetlepels Sojasaus
  • 10 blaadjes verse Basilicum
  • 60 ml Olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden: 

  • een pan
  • knoflookpers.

Bereidingswijze

1 Marineer de tofu

Snijd de tofu in blokjes van circa 1 cm.
Leg ze in een kom met de sojasaus en laat de tofu gedurende 1 uur marineren in de koelkast.
Na circa 45 minuten kun je starten met onderstaande:.

2 Kook de rijst

Plaats een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3 Was de groenten

Was en schil de sjalot, paprika’s, courgette en aubergine en venkel.

4 Snijd de groenten

Snijd de groenten vervolgens in beetklare stukken.

5 Pers de knoflook

Snipper de sjalot en pers de knoflook met behulp van een lookpers.

6 Verhit een pan

Zet een pan op het vuur en verhit de olie, sjalot en knoflook.

7 Roerbak de groenten

Voeg de groenteblokjes toe en roerbak deze gedurende 7 minuten.

8 Bak de tofu

Voeg vervolgens de gemarineerde tofu toe en bak het geheel opnieuw 7 minuten.

9 Kruiden toevoegen

Snipper vervolgens de basilicum fijn en voeg deze aan de tofu-groenteschotel toe.

10 Opdienen

Dien het geheel samen met de rijst op.

Eet smakelijk!