Ovenschotel met prei, wortelpuree en vegetarisch gehakt
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 250 g Vegetarisch gehakt
- 350 g Wortelen
- 350 g Prei
- 700 g bloemige Aardappelen
- 1 grote rode Paprika
- 1 el Sojasaus
- 250 ml Sojaroom
- 2 tenen Knoflook
- 1 grote ui
- takje Tijm
- takje Rozemarijn
- Nootmuskaat
- Peper en zout
- 4 eetlepels Olijfolie
Benodigdheden:
- een oven
- ovenschaal
- knoflookpers
- een pan
Bereidingswijze
1 Oven verwarmen
Verwarm een oven op 180°C.
2 Groenten wassen
Schil de aardappelen, en was de paprika, wortelen, prei, ui en knoflook.
3 Snijd de groenten
Snijd de groenten in beetklare stukken en pers de knoflook met behulp van een knoflookpers.
4 Aardappels snijden
Snijd de aardappels in gelijke stukken.
5 Aardappels koken
Zet een pan met water en de aardappelen op het vuur en breng het water aan de kook.
De aardappelen moeten ongeveer 2 cm onder water staan.
Kook de aardappelen ca. 20 minuten.
6 Wortels meekoken
Voeg de wortels de laatste 10 minuten aan de aardappelen toe en laat deze meekoken.
7 Stamp het geheel fijn
Giet de wortelen en aardappelen af, en maak de wortelpuree door het geheel fijn te stampen samen met 100 ml sojaroom en nootmuskaat, peper en zout naar smaak.
8 Stoof de knoflook en ui
Plaats een pan op het vuur.
Voeg de knoflook, 3 eetlepels olie en ui aan de pan toe en stoof deze glazig.
9 Voeg het vegetarisch gehakt toe
Voeg vervolgens het vegetarisch gehakt samen met de sojasaus, tijm en rozemarijn toe en bak het geheel aan.
10 Voeg de prei en sojaroom toe
Voeg de prei en 150 ml sojaroom toe en stoof het geheel nog 10 minuten.
11 Kruiden toevoegen
Voeg vervolgens peper en zout toe naar smaak.
12 Doe het mengsel in de ovenschaal
Neem een ovenschaal.
Vet deze in met 1 eetlepel olie.
Verdeel het vegetarisch gehakt-prei mengsel over de schaal.
13 In de oven
Voeg vervolgens een laag wortelpuree toe en bak het gehaal 30 minuten op 180°C.
Eet smakelijk!