Appel kaneel muffins
Ingrediënten
Voor ongeveer 12 muffins:
- 2 grote rijpe bananen
- 1 appel
- 200 gram volkorenmeel*
- 100 ml halfvollemelk**
- 2 eieren
- 6 dadels
- 1 eetlepel kaneel
- 50 gram noten naar keus, bijvoorbeeld walnoten, hazelnoten of pecannoten
- 1 theelepel bakpoeder
- Snuf zout
- Eventueel amandelschaafsel ter decoratie
- *Je kunt volkorenmeel vervangen voor spelt-, boekweit- of havermeel
- **Je kunt koemelk vervangen voor een plantaardige variant zoals amandel-, haver- of rijstmelk
- Dit recept bevat melk, gluten, ei en noten
- muffinvorm(pjes)
- oven en bakplaat
- satéprikker
- blender, staafmixer of keukenmachine
- handmixer
- kom
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 175 graden
2 Maak het bananen-dadelmengsel
Snijdt de dadels doormidden en haal de pit uit de vrucht.
Doe de bananen, eieren, de melk en de dadels in een blender of keukenmachine.
Of mix alles met een staafmixer.
Heb je geen blender, keukenmachine of staafmixer? Prak dan de bananen en snijdt de dadels zo klein mogelijk.
3 Meng de ingrediënten
Meng in een andere kom het meel, bakpoeder, kaneel en een snuf zout.
Voeg dit aan het bananen-dadel mengsel toe.
Mix met een handmixer alles goed door elkaar.
4 Snijd de appel
Snijd de appel in kleine stukjes en voeg dit toe aan het mengsel.
5 Bak de muffins
Vet zo nodig de muffinvorm in of bekleed met papieren muffinvormpjes.
Giet het mengsel over de vormpjes en verdeel goed.
Druk in ieder vormpje een noot en garneer met wat amandelschaafsel.
Plaats de muffins in de oven en bak ze in 20 minuten gaar.
De muffins zijn goed als de satéprikker er schoon uit komt.
Laat ze buiten de oven nog even afkoelen (of niet, als je het niet laten kunt)!.
Een heerlijk tussendoortje voor af en toe. Lekker ter variatie! In het muffinbaksel kun je ook rozijnen toevoegen, geraspte wortel of gehakte nootjes.