Groentechips uit de oven

20 minuten 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 biet
  • 1 pastinaak
  • 1 winterpeen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Mespuntje zeezout
  • Zonder allergenen

Benodigdheden: 

  • Oven
  • bakplaat met bakpapier
  • dunschiller
  • mandoline
  • kaasrasp
  • schilmesje of een ander mes waarmee je hele dunne stroken kunt snijden.

Bereidingswijze

1 Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.

2 Chips maken

Was en schil de groentes.
Snij ze in zo dun mogelijke plakjes met een keukenmandoline, kaasschaaf of dunschiller.
Leg de plakjes op de bakplaat.
Besprenkel of spray de plakjes met een beetje olijfolie.
Strooi er wat zeezout overheen voor de smaak.

3 Bakken

Zet de bakplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Controleer regelmatig of ze niet te snel gaan, dit kan per oven verschillen.
Draai halverwege de plakjes even om.
Wanneer ze lekker knapperig zijn, kan je ze uit de oven halen en laten afkoelen op de bakplaat.

And now it's snack time!