Zeeslakje van schol
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 1/2 spitskool (400 gram)
- 400 gram kruimige aardappelen
- 200 gram scholfilets
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 100 ml room
- 25 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
1 Bereid de groente voor
Snijd de spitskool in de lengte doormidden en snijd de kool vervolgens in blokjes van ca. 1 cm.
Was de spitskool in koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Schil de aardappelen en snijd in vieren.
Het wassen van de spitskool en het goed laten uitlekken in een vergiet kun je samen met je kindje doen
2 Maak de aardappelpuree
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 15-20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of deze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.
Voeg melk toe tot je een smeuïge puree krijgt.
3 Bak de spitskool
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Bak de spitskool al roerbakkend circa 4 minuten.
Voeg het kerriepoeder en de room toe.
Draai het vuur laag en laat de kool in ongeveer 7 minuten gaar stoven.
4 Bak de scholfilets
Snijd de scholfilets in de lengte doormidden.
Rol de filets van boven naar beneden op en zet het rolletje vast met een satéprikker.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Bak de scholslakjes ongeveer 2 minuten aan iedere kant.
Draai daarna het vuur laag.
Voeg een klein beetje water toe en plaats een deksel op de pan en gaar de rolletjes ca. 5 minuten.
Haal de prikkers voorzichtig uit de rolletjes.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Leg op ieder bord een beetje aardappelpuree, enkele lepels romige spitskool en 1 of meerdere scholslakjes.
Eet smakelijk!.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen