Varkenshaas met saus
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 450 g krieltjes (in schil)
- 2 stronken broccoli (ongeveer 700 gram)
- 300 g varkenshaas
- 25 g bacon
- 50 ml slagroom
- 25 g amandelschaafsel
- Kruiden naar keuze: oregano, tijm, en/of rozemarijn
- 1/2 takje peterselie
- 1/2 stengel bleekselderij
- 1/2 fijngehakt sjalotje
- 1 el gembersiroop
- 1 el olijfolie
- Zout en peper
Benodigdheden:
- braadpan
- oven
- stoompan/kookpan
- waterkoker
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 graden
2 Snij de krieltjes doormidden en leg ze op een bakplaat met bakpapier
Besprenkel de krieltjes met wat olijfolie, zout, peper, en de kruiden die je lekker vindt.
Hussel om zodat de kruiden goed aan de krieltjes plakken.
3 Zet de krieltjes in de oven voor ongeveer 40 minuten
Keer ze af en toe om zodat ze aan alle kanten bruin en krokant worden.
4 Braad de varkenshaas ongeveer 15 minuten
Gebruik hiervoor een braadpan.
Haal het vlees na 15 minuten uit de pan en houd het warm (bijvoorbeeld in aluminiumfolie).
5 Maak de saus
Snijd de bacon en bleekselderij in stukjes.
Fruit deze samen met het fijngehakte sjalotje in het braadvocht.
Voeg de helft van het geroosterd amandelschaafsel en gembersiroop toe.
Maak de saus af door er slagroom door te roeren.
6 Snij het vlees in plakjes en leg het in de saus
Laat even op een laag vuur doorwarmen.
Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel en gehakte peterselie.
7 Snij de stronken broccoli in kleinere stukjes
Zet water op en kook de stronkjes in ongeveer 10 minuten gaar.
Heb je een stoompan en vind je dit lekkerder? Stoom ze dan.
Zo behoud je veel voedingsstoffen!.
8 Maak de borden op
Verdeel de krieltjes, broccoli en varkenshaasje over de borden.
Geniet ervan!.