Oranje havermoutpap met noten

15 minuten 15 minuten

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 100 gram havermoutvlokken
  • 300 ml halfvolle melk (je kunt koemelk ook vervangen voor een plantaardige variant, zoals amandel,- haver- of rijstmelk)
  • 200 gram (geschrapte) wortelen
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram noten, zoals walnoten, amandelen of hazelnoten
  • 1 theelepel kaneel, speculaas- of koekkruiden
  • 100 ml water
  • Bevat melk, gluten en noten

Benodigdheden: 

  • (grove) rasp
  • kleine bakpan
  • steelpan

Bereidingswijze

1 Rasp de wortels.

Rasp de wortels met een (grove) rasp.
Je kunt ook kant-en-klaar geraspte wortels kopen.

2 Hak de noten in stukjes en rooster ze kort.

Gebruik een kleine pan om de noten kort te roosteren, zodat er meer smaken vrijkomen en ze knapperig worden.

3 Zet een steelpan op het vuur.

Voeg hier alle ingrediënten, behalve de noten, aan toe.
Zet het vuur laag en laat de pap een paar minuten zacht pruttelen.
Roer intussen goed door.
De havermoutpap is klaar als de havermoutvlokken het vocht hebben opgenomen en zacht zijn geworden.

4 De havermoutpap is klaar!

Zet het vuur uit, schep de havermoutpap uit het pannetje en verdeel over 2 kommen.
Maak af met de geroosterde nootjes, laat eventueel een paar minuten afkoelen en geniet!.

Door de zoete wortels en rozijnen kort mee te laten pruttelen, krijgt het ontbijtje een lekkere zoete smaak. Je kunt hier natuurlijk ook mee variëren. Probeer eens geraspte courgette of banaan met cacaopoeder! De havermoutvlokken bevatten vezels en zorgen ervoor dat je verzadigd bent. Een perfecte start van de dag.