Tosti met avocadopesto en gegrilde groenten
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 4 volkoren boterhammen
- 1 avocado
- 1 knoflookteen
- 1 gegrilde paprika uit pot
- 1 aubergine
- 1 courgette
- Sap van een halve limoen (snel last van brandend maagzuur tijdens je zwangerschap? Laat het limoensap dan achterwege)
- Handje pijnboompitten
- Handje basilicumblaadjes
- Zout en peper
- Theelepel olijfolie
Benodigdheden:
- Blender of keukenmachine
- broodrooster
- fornuis of oven
- tosti-apparaat
- Bevat gluten
Bereidingswijze
1 Maak de avocadopesto
Pel de knoflook en pers deze of snij het fijn.
Snij de limoen doormidden en pers van 1 helft het limoensap uit.
Snij de avocado doormidden, haal de pit eruit en verwijder het vruchtvlees.
Voeg de avocado, het sap van de limoen, de knoflook, wat zout en peper, de olijfolie, de helft van de pijnboompitten en de basilicum blaadjes toe aan de blender.
Mix met de blender, keukenmachine of staafmixer totdat er een romige massa ontstaat.
2 Snij de groenten
Was de courgette en aubergine.
Snij beiden in dunne plakjes.
3 Gril de groenten
Verwarm de (grill)pan of de oven.
Grill de plakjes courgette en aubergine totdat ze gaar zijn.
Houd je niet van courgette en aubergine? Gebruik dan bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes met hummus en uienringen. Ook lekker!
4 Beleg de boterhammen
Smeer een laag avocadopesto op de boterhammen.
Beleg de boterhammen met de gegrilde groenten en wat van de overgebleven pijnboompitten.
5 Bak de tosti
Leg de tosti in het tosti-ijzer, onder de grill of bak deze in de pan.
Let op dat de tosti niet aanbrandt.
Smullen maar!