Traditionele Marokkaanse veggie couscous
Ingrediënten
Voor 1 portie:
- 10g Couscous
- 50g Kikkererwten in blik
- 85g Courgette
- 35g Zoete aardappel
- 55g Wortel
- 10g Rozijnen
- 10g Ui
- 5g Olijf olie
- Peterselie
- Koriander
- Peper
- Kaneel
Benodigdheden:
- een kookpan
- een stoommandje of zeef
Bereidingswijze
1 Snijd de groenten
Was en schil de courgetten, de wortel, de zoete aardappel en de ui.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.
2 Water koken
Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.
3 Kruiden toevoegen
Kruid het water met de peterselie, koriander, peper en de helft van de kaneel.
Voeg de gesneden wortel, zoete aardappel en courgette aan het water toe.
4 Stoom de couscous
Meng de couscous met de helft van de olijfolie en plaats deze in een stoommandje bovenop de pan met de groenten.
Kook/stoom het geheel gedurende 15 minuten.
TIP: geen stoommandje in huis? Geen probleem! Je kan de couscous ook in een zeef bovenop de kookpan stomen.
5 Groenten gaar?
De groenten zijn gaar als je er met een vork doorheen kan prikken.
De couscous is gaar wanneer je de korrels plat kan drukken.
6 Ui stoven
Plaats een kookpan op een middelhoog vuur en stoof de ui gedurende 5 minuten samen met de helft van olijfolie aan.
7 Rozijnen fijn hakken
Hak de rozijnen fijn.
Voeg de rozijnen, kikkererwten en de resterende kaneel aan de ui toe.
8 Ui karameliseren
Bak het geheel tot de ui licht gekarameliseerd is.
9 Bord opdienen
Dien een bordje op door een kleine hoeveelheid couscous in de bodem van het bord te lepelen.
Plaats vervolgens de groenten op de couscous en maak het geheel af met het kikkererwten en rozijnen mengsel.
10 Maaltijd laten afkoelen
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.