Kruidige linzen, wortelen en paprika schotel

60 minuten 60 minuten

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g Linzen uit blik
  • 2 Wortelen
  • 1 Rode paprika
  • 1 Courgette
  • 4 tenen Knoflook
  • 1 grote Ui
  • een handvol verse Peterselie
  • een handvol verse Koriander
  • 1 theelepel Gemberpoeder
  • 1 theelepel Kurkuma
  • Peper en zout
  • 200 ml Groentebouillon

Benodigdheden:

  • een pan

Bereidingswijze

1 Snijd de groenten

Was en schil de ui, de groenten en knoflook.
Snijd de wortel, paprika en courgette in beetklare stukken.

2 Snijd de verse kruiden fijn

Pers de knoflook met een lookpers.
Snipper als laatste de ui, de koriander en de peterselie fijn.

3 Verhit een pan

Plaats een pan op het vuur en verhit de olie met de ui en knoflook.

4 Voeg de groenten toe

Voeg na 3-5 minuten de wortel, paprika en courgette toe en roerbak het geheel opnieuw 5 minuten.

5 Voeg de groentebouillon toe

Voeg vervolgens de groentebouillon toe en roer het geheel kort door.

6 Linzen afspoelen en toevoegen

Spoel de linzen en roer deze door het groentemengsel.
Laat het geheel vervolgens 30 minuten sudderen.

7 Kruiden toevoegen

Voeg de fijngehakte peterselie en koriander, samen met de overige kruiden toe naar smaak wanneer alle groenten gaar zijn.

8 Serveren

Serveer dit gerecht met een stukje brood of rijst naar keuze.

Eet smakelijk!