Koken met worteltjes en vis
30
minuten
Ingrediënten
Voor 1 portie:
- 100 gram wortels
- 75 gram aardappelen
- 20 gram (wit)vis
- 1 theelepel olie
Bereidingswijze
1 Maak de groente en aardappelen klaar om te stomen
Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes.
Was en schil de wortels.
Snijd de wortels in stukjes (in plakjes van een halve centimeter).
2 Stoom de ingrediënten gaar
De aardappelen in 20 min, de wortelen in 15 min en de vis in 10 min.
Let op: geen zout toevoegen.
3 Controleer of de wortels, aardappelen en vis echt gaar zijn
Vis is gaar wanneer het vlokkig en stevig is.
Je kan in de wortels en aardappelen prikken met een vork.
Als het zacht is, is het klaar.
4 Als de wortels en aardappelen gaar zijn kun je ze afgieten
Zorg dat je een klein beetje kookvocht overhoudt.
5 Controleer na het stomen of er geen visgraatjes zijn achtergebleven in het hapje
6 Prak de gestoomde groenten, aardappelen en vis door elkaar en voeg een theelepel olie toe
7 Als het hapje wat te droog is kun je altijd een theelepel kookvocht toevoegen
Dit maakt het hapje minder droog voor je kindje.
Je hoeft het niet heel fijn te prakken want een kindje van 8 maanden mag al kleine stukjes eten.