Jack’O lantern rijst met linzen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 10g Rijst
- 70g Venkel
- 30g Linzen uit blik
- 85g Pompoen
- 5g Olijf olie
- Kaneel
- Bonenkruid
Benodigdheden:
- een kookpan
Bereidingswijze
1 Snijd de groenten
Was en schil de pompoen en venkel.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.
2 Water koken
Zet een pan met water op en breng dit aan de kook.
3 Groenten sudderen
Plaats een pan op middelhoog vuur en leg de versneden groenten samen met 200 ml water in de pan.
Laat gedurende 20 minuten sudderen.
4 Linzen en bonenkruid toevoegen
Voeg de linzen en het bonenkruid de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
5 Rijst koken
Voeg de rijst toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).
6 Groenten pletten
Plet de groenten, linzen en rijst met een vork en voeg de olie toe.
Kruid af met een snufje kaneel.
7 Maaltijd laten afkoelen
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.