Het broccoli bomen-bos in witte saus met kip

35 minuten 35 minuten

Ingrediënten

Voor 2 porties:

  • 1 stronk broccoli
  • 80 gram doperwten
  • 1 ui
  • 65 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels magere kwark
  • Basilicum naar smaak

Bereidingswijze

1 Kook de rijst

Vul een kookpan met ruim water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de rijst toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2 Snijd de broccoli en de ui

Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd de broccoli in roosjes.
Zijn de roosjes te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

3 Kook de broccoli

Vul een kookpan met water.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de broccoli toe, draai de vlam laag en kook de broccoli gaar in ongeveer 8 minuten.
Giet de broccoli af in een vergiet.

4 Kook ook de doperwten

Vul een kookpan met water.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de doperwten toe, draai de vlam laag en kook de doperwten gaar in ongeveer 8 minuten.
Giet de doperwten af in een vergiet.

5 Bak de kipfilet en de ui

Snijd de kipfilet in smalle repen.
Zet een bakpan op hoog vuur en verhit hierin de olie.
Voeg de gesneden ui toe en bak deze enkele minuten.
Voeg de kipfilet toe en bak deze gaar.

6 Vermengen

Voeg de magere kwark toe aan de kipfilet en de ui en meng het geheel goed door.
Voeg vervolgens de doperwten en basilicum naar smaak toe.

7 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel en dien de broccoli en rijst op een creatieve manier op en voeg hieraan het kipfilet en kwark mengsel toe.

Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen

 

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters