Courgette-spinazie puree met kikkererwten
Ingrediënten
Voor 1 portie:
- 35g Aardappel
- 25g Kikkererwten uit blik
- 90g Courgette
- 50g Spinazie
- 5g Olijf olie
- Tijm
Benodigdheden:
- een stoommandje
- een blender.
Bereidingswijze
1 Snijd de groenten
Was de aardappel en courgette, schil de aardappel.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.
2 Spinazie wassen
Was de spinazie grondig.
3 Aardappel laten stomen
Leg de geschilde en versneden aardappel in een stoommandje.
Stoom de stukjes aardappel gedurende 10 minuten.
4 Courgette en spinazie toevoegen
Voeg de blokjes courgette en spinazie toe en laat het geheel nog 6 minuten doorstomen.
5 Kikkererwten stomen
Voeg als laatste de kikkererwten toe aan het stoommandje en stoom opnieuw 4 minuten.
De groenten en aardappel zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
6 In de blender
Doe de stukjes aardappel, kikkererwten en groenten in een blender en voeg de olie toe.
Kruid af met tijm.
7 Pureren
Blend alles fijn tot een zachte gladde puree.
8 Laat de puree afkoelen
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.