Courgette-spinazie puree met kikkererwten

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 1 portie:

  • 35g Aardappel
  • 25g Kikkererwten uit blik
  • 90g Courgette
  • 50g Spinazie
  • 5g Olijf olie
  • Tijm

Benodigdheden:

  • een stoommandje
  • een blender.

Bereidingswijze

1 Snijd de groenten

Was de aardappel en courgette, schil de aardappel.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.

2 Spinazie wassen

Was de spinazie grondig.

3 Aardappel laten stomen

Leg de geschilde en versneden aardappel in een stoommandje.
Stoom de stukjes aardappel gedurende 10 minuten.

4 Courgette en spinazie toevoegen

Voeg de blokjes courgette en spinazie toe en laat het geheel nog 6 minuten doorstomen.

5 Kikkererwten stomen

Voeg als laatste de kikkererwten toe aan het stoommandje en stoom opnieuw 4 minuten.
De groenten en aardappel zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.

6 In de blender

Doe de stukjes aardappel, kikkererwten en groenten in een blender en voeg de olie toe.
Kruid af met tijm.

7 Pureren

Blend alles fijn tot een zachte gladde puree.

8 Laat de puree afkoelen

Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.