Chili sin carne

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 1 avocado
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 blikje of potje kidneybonen (200 gram)
  • 1 bakje cherrytomaten (250 gram)
  • 1 blikje of potje maïs (150 gram)
  • 1 blik gezeefde tomaten (400 gram)
  • 1 teen knoflook
  • Halve theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn
  • 1theelepel koriander
  • Halve theelepel oregano
  • 1 theelepel chili- of cayennepeper (naar smaak)
  • Takje verse koriander
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper

Benodigdheden:

  • Kookpan
  • Wok, koekenpan of hapjespan

Bereidingswijze

1 Bereid de rijst

  • Zet de rijst op en kook deze volgens de instructies op de verpakking.

2 Bereid de groenten voor

  • Pel en snijd de ui in kleine stukjes.
  • Pel de knoflook en snijd deze heel fijn of pers met een knoflookpers.
  • Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd de paprika fijn.
  • Was de cherrytomaten, verwijder eventuele steeltjes en halveer ze.
  • Prak de gezeefde tomaten uit blik fijn.

3 Bereid de chili sin carne

  • Zet een wok, koekenpan of hapjespan op hoog vuur.
  • Voeg de olie toe en draai het vuur naar middelhoog.
  • Voeg de gesneden ui, knoflook, paprika, cherrytomaten en de gezeefde tomaten, bonen en mais uit blik toe aan de pan.
  • Laat het circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met zout, peper, koriander, chili- of cayennepeper, komijn, kaneel en oregano.

4 Maak de borden op

  • Snijd de avocado in kleine stukjes.
  • Schep de rijst en chili op de borden
  • Garneer met verse koriander en avocado.
  • Breng op smaak met verse limoensap.

Deze chili sin carne kan ook worden gemaakt met (vegetarisch) gehakt. Je kunt er natuurlijk ook kipblokjes doorheen doen en serveren met tortilla chips of wraps. Ook lekker met sla!