Stamppotje met doperwten
Ingrediënten
- 100 gram doperwten
- 50 gram kalkoen
- 75 gram aardappelen
- rozemarijn
- 1 tl vloeibare margarine
Bereidingswijze
1 Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
Stoom de aardappelen en doperwten gaar: de aardappelen in 20 minuten en de doperwten in 2 minuten.
Let op: geen zout toevoegen.
2 Stamp de aardappelen tot een fi jne puree met een stamper of gewoon een vork.
3 Stoof de kalkoen
Verhit een beetje olie of vloeibare margarine in de braadpan.
Leg het vlees in de pan en braad het even aan.
Giet hier 2/3 water bij.
Breng het water tegen de kook aan en stoof de kalkoen 10 minuten in de braadpan.
Controleer of het vlees goed gaar is.
4 Wanneer de kalkoen klaar is snijd je deze in hele fi jne stukjes.
5 Maak een leuk vormpje van de puree
Strijk een laag puree van twee duimen dik op een vel bakpapier.
Maak het bakvormpje nat met heet water.
Steek met het bakvormpje de puree uit en haal de overige puree weg.
Je kunt de puree lichtjes bestrijken met een klein beetje vloeibare margarine, en dan even onder de grill leggen.
Zo krijgt de puree een mooi bruin korstje.
Vanaf 8 maanden kun je al wel beginnen met het toevoegen van zachte kruiden, zoals rozemarijn, basilicum, dille, peterselie of oregano.
Voor dit recept voeg je wat rozemarijn toe aan de puree.
Leg de puree met rozemarijn in de voorverwarmde oven van 200 °C.
Bak de puree in de oven 15-20min tot de bovenkant licht bruin is.
6 Nadat je de aardappelpuree uit de oven hebt gehaald,strooi je de doperwten over de aardappelpuree heen.
Prak de doperwten fi jn als je kindje pas net begonnen is met stukjes eten.