Bloemige bloemkool met kaas en ei
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 1 kleine bloemkool (+/- 600 gram)
- 400 gram aardappelen
- 4 eieren
- 40 gram geraspte kaas
- 25 ml halfvolle melk
- Nootmuskaat naar smaak
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe ze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Het wassen van de aardappelen en vullen van de pan kun je samen met je kindje doen
2 Kook de bloemkool, terwijl de aardappelen koken
Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder eventuele verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd de stengel van de roosjes op de plaats waar 'de takken naar de roosjes´ beginnen.
Vind je de bloemkoolroosjes te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
Vul een kookpan met water.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de bloemkool toe, draai de vlam laag en kook de bloemkool in ongeveer 8 minuten gaar.
Prik voor de zekerheid met een vork in een bloemkoolroosje om te voelen of het goed gaar is.
Giet de gare bloemkool af in een vergiet.
3 Kook de eieren
Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de eieren toe aan het kokende water en kook deze in 10 minuten gaar.
Laat de eieren schrikken onder koud water.
Pel de eieren en snijd ze in kwarten.
4 Maak een aardappelpuree met kaas
Stamp de aardappelen aan, voeg vervolgens de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.
Voeg vervolgens de kaas en nootmuskaat naar smaak toe en meng de aardappelpuree goed door.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de bloemkool, aardappelpuree en stukjes ei creatief op.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen